Under två dagar i januari samlades ett 70-tal stugvärdar från föreningen för årsmöte och trevliga kringarrangemang i Örebro. Årsmötet beslutade om en ny styrelse där jag fick förtroendet att väljas till föreningens nya ordförande. Vid mötet tackade vi av Greger Mellbert som varit föreningens ordförande i 10 år! Även Pär Svensson tackades av, samtidigt som vi välkomnade Stig Wendsjö och Stefan Björnander som nya representanter i styrelsen. Det konstituerande protokollet finns redan nu publicerat och årsmötesprotokollet kommer publiceras under februari.

Efter årsmötet presenterade Greger resultatet från enkätundersökningen som utgör underlag till Föreningens prioriterade ”10 i topp-lista”. Det blev en bra diskussion om allt från hållbarhetsfrågor, stugvärdsboenden, utbildningskort och avfallssortering. Diskussionen fortsatte under punkten som Johan Påve och STF fjällorganisation höll i. Johan, Caroline Serrander, Louise Wallin, Bengt Gustafsson och Helena Estensson tog tillfället i akt att prata med oss stugvärdar om året som gått och STF:s planer framöver för fjällverksamheten.

Kvällen avslutades med gemensam middag och under söndag förmiddag erbjöds gemensamma aktiviteter i form av besök i Rynningeviken och promenad i Wadköping.

Innan årsmötet genomfördes ett antal workshops där vi cirkulerade mellan fyra olika stationer. Dels visade Helena och Caroline från STF de nya kassaapparaterna, Ebba Mörk höll i en workshop om hur ”vandring och fjällvistelser kan bli mer inkluderande”, Pär Svensson och Dirk Thomas fångade upp inspel gällande föreningens hemsida och tidningen Fjällvärden och Stephan höll en workshop om ”framtidens stugvärd och stugplatser”. Vi återkommer med publicering av sammanfattningar från genomförda workshops.

Vi i nya styrelsen kommer ha vårt första styrelsemöte i mitten av februari. Arbetsplanen för verksamhetsåret 2022/2023 beslutades på årsmötet. Har du inspel eller vill engagera dig i föreningens arbete hör av dig till styrelsen via mail eller telefon.

På återhörande,

Malin Kotake

Ny ordförande i föreningen Fjällstugvärdarna